Om RackTech

RackTech har i närmare 20 år hjälpt organisationer och företag över hela Sverige med brandsäkrade lokaler. Vår inkörsport till brandsläckning kommer från datahallar och serverrum där effektiv brandsläckning är mycket en mycket viktig funktion. Genom åren har vi samlat på oss bred kunskap och erfarenhet från alla olika typer av brandsläckningssystem vilket gör att vi alltid kan föreslå en optimal lösning.

Oberoende leverantör

RackTech är helt leverantörsoberoende, vilket innebär att vi alltid utgår från kundens behov i alla lägen när det gäller val av brandskydd. Vi ser alltid till hur er situation ser ut idag och i morgon och anpassar förslaget till lösning därefter.

allasystem

Andra alternativ

För fasta släcksystem finns det följande alternativ att välja mellan:

  • Sprinklersystem: Branden släcks med hjälp av vatten som släpps ut från ett rörsystem i taket av rummet. I den bästa av världar är sensorerna inställda så att sprinklers bara utlöses där branden är samt bara när det verkligen brinner. Största nackdelen med dessa system är att vattnet ofta förstör minst lika mycket som elden skulle ha förstört.
  • Dimsystem: Med hjälp av högt tryck och speciella munstycken kan man producera mycket små droppar vid brandbekämpningen. Fördelarna är att branden hämmas effektivt och att mindre mängd vatten går åt jämfört med ett system av sprinklers. Mindre mängd vatten innebär mindre vattenskador.
  • Andra gassläckningssystem: Novec är en i raden av många olika alternativ kring gassläckning. Ett gott alternativ, men det finns ändå flertalet andra leverantörer och varumärken, alla med sidan för- och nackdelar.
  • Skumsläckningssystem: när kraven från organisation eller lagstiftning är extra hårda, eller när man behöver förvara brandfarliga ämnen, brukar skumsläckning vara att föredra. Systemen blandar skum, vatten och luft i noggrant förutbestämda proportioner och till rätt lufttryck för att mycket snabbt bilda ett skum som stänger in och släcker branden.

Välkommen att kontakta oss!


Ladda ner PDF

Kontakta oss för mer information och prisuppgift